Max 5 ESC No Reverse

trunkmonkey1

Well-Known Member
Lifetime Premium!
Premium Member
ArrmaForum Fan
Build Thread Contributor
Messages
138
Reaction score
260
Location
Bensenville, IL
Arrma RC's
  1. BigRock
  2. Fireteam
  3. Infraction
  4. Kraton 8S
  5. Nero
  6. Outcast EXB
  7. Talion EXB
  8. Typhon TLR
Hey all,

I'm racking my brain trying to figure this out. But I'm stumped. I have a HW Max 5 ESC. After I bind it to my DX5 Pro, the reverse has a time gap of about 3 seconds before it works. If I use the power button and set button on the esc, I don't get any reverse and/or braking. (after doing the neutral/forward/reverse) I'm trying to set this up on my K8s. Motor is a 1100kv from HW.
 

Tex Koder

2D , 3D Not a problem. I'll take that Challenge.
Lifetime Premium!
Premium Member
ArrmaForum Fan
Build Thread Contributor
Messages
3,820
Reaction score
8,577
Location
Dallas, TX (USA)
Arrma RC's
  1. Granite
  2. Infraction
  3. Kraton 6s
  4. Mojave
  5. Senton 3s
  6. Vendetta
Hey all,

I'm racking my brain trying to figure this out. But I'm stumped. I have a HW Max 5 ESC. After I bind it to my DX5 Pro, the reverse has a time gap of about 3 seconds before it works. If I use the power button and set button on the esc, I don't get any reverse and/or braking. (after doing the neutral/forward/reverse) I'm trying to set this up on my K8s. Motor is a 1100kv from HW.

So did you set your Sub Trim on your transmitter? And you'll need to check your Rates also ,for throttle.

Set them back to default=0

See how that responds.
 

trunkmonkey1

Well-Known Member
Lifetime Premium!
Premium Member
ArrmaForum Fan
Build Thread Contributor
Messages
138
Reaction score
260
Location
Bensenville, IL
Arrma RC's
  1. BigRock
  2. Fireteam
  3. Infraction
  4. Kraton 8S
  5. Nero
  6. Outcast EXB
  7. Talion EXB
  8. Typhon TLR
So did you set your Sub Trim on your transmitter? And you'll need to check your Rates also ,for throttle.

Set them back to default=0

See how that responds.
I'll try that and get back to you. I've been building this r/c that I just got. Everything was working, except for braking/reverse. Now, when its on, the dx5 pro, starts to buzz. I'm gonna rebind it after I wake up, and see if I can get it going with what you said.

thx.
@Tex Koder - when I try to calibrate the esc, I hold set and press the power button. I then wait for the orange blinking lights, press set for Neutral, go full throttle on tx, press set for forward - but when I try full reverse, and press set, nothing happens.
 
Last edited:

Moirae

Beauty & Beast
Premium Member
Rig of the Month Winner
Build Thread Contributor
Messages
5,117
Reaction score
9,454
Arrma RC's
  1. Felony
  2. Fireteam
  3. Infraction
  4. Limitless
  5. Kraton 8S
  6. Kraton EXB
  7. Kraton 4s
  8. Mojave EXB
  9. Notorious
  10. Outcast 8s
  11. Outcast EXB
  12. Talion EXB
  13. Typhon 3s
  14. Typhon 6s
  15. Typhon TLR
Have you tried double tapping reverse? hobbywing escs don't go into reverse instantly. For the calibration, Do you have the throttle reversed on the radio?
 

trunkmonkey1

Well-Known Member
Lifetime Premium!
Premium Member
ArrmaForum Fan
Build Thread Contributor
Messages
138
Reaction score
260
Location
Bensenville, IL
Arrma RC's
  1. BigRock
  2. Fireteam
  3. Infraction
  4. Kraton 8S
  5. Nero
  6. Outcast EXB
  7. Talion EXB
  8. Typhon TLR
Have you tried double tapping reverse? hobbywing escs don't go into reverse instantly. For the calibration, Do you have the throttle reversed on the radio?
I have not tried to double tap for reverse. It is not reversed. After I power down and restart, I have full steering and throttle. Just not reverse. I'll try the double tap method, and see what happens.

Thx.
 

razorrc

Well-Known Member
Messages
2,540
Reaction score
4,889
Arrma RC's
  1. Granite
  2. Kraton EXB
  3. Kraton 4s
  4. Outcast 4s
  5. Outcast 6s
  6. Outcast 8s
  7. Senton 3s
You just need to enable Reverse in the ESC, there are 3 modes. Race mode disables Reverse. You probably accidentally disabled it when you were trying to calibrate the ESC.
 

RC-Dude

Well-Known Member
Messages
862
Reaction score
1,581
Location
Berlin
Arrma RC's
  1. BigRock
  2. Granite
  3. Limitless
  4. Kraton 8S
  5. Kraton 6s
  6. Kraton EXB
  7. Mojave
  8. Mojave EXB
  9. Senton 3s
  10. Talion EXB
  11. Typhon 3s
  12. Typhon 6s
  13. Infraction 4x4
Perhaps it would help to install it the other way round? :unsure: Not sure if that works - the cables may be too short. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Calibrate it and use another transmitter to see if that changes something. If not, send it back.
 
Last edited:

trunkmonkey1

Well-Known Member
Lifetime Premium!
Premium Member
ArrmaForum Fan
Build Thread Contributor
Messages
138
Reaction score
260
Location
Bensenville, IL
Arrma RC's
  1. BigRock
  2. Fireteam
  3. Infraction
  4. Kraton 8S
  5. Nero
  6. Outcast EXB
  7. Talion EXB
  8. Typhon TLR
ok - I did the esc calibration first. then, rebound the dx5 pro. nothing. I deleted the r/c in the tx, and bind again. Now, I get steering, forward throttle, but again no brake or reverse. Let it sit for about 20 minutes, and now everything works. wtf is all I gotta say.
 

Av642

Well-Known Member
Messages
131
Reaction score
118
You just need to enable Reverse in the ESC, there are 3 modes. Race mode disables Reverse. You probably accidentally disabled it when you were trying to calibrate the ESC.
This. Double check with a program card how the esc is programmed.
 

trunkmonkey1

Well-Known Member
Lifetime Premium!
Premium Member
ArrmaForum Fan
Build Thread Contributor
Messages
138
Reaction score
260
Location
Bensenville, IL
Arrma RC's
  1. BigRock
  2. Fireteam
  3. Infraction
  4. Kraton 8S
  5. Nero
  6. Outcast EXB
  7. Talion EXB
  8. Typhon TLR
This. Double check with a program card how the esc is programmed.
I have checked. Like 20 times. Everything is ok, and set correctly. I'm just glad it works now. Now, I can't wait for things to break. LOL - gonna upgrade lot's o' stuff.
 
Last edited:

Av642

Well-Known Member
Messages
131
Reaction score
118
I have checked. Like 20 times. Everything is ok, and set correctly. I'm just it works now. Now, I can't wait for things to break. LOL - gonna upgrade lot's o' stuff.
Glad to hear. To be honest l, I had the same issue with the same esc and transmitter. Then I programmed everything after I finally got it calibrated.
 
Top