Speed Control

Willie66

Active Member
Messages
4
Reaction score
0
Arrma RC's
  1. Granite
Hi all, I have a new granite mega running with 2s lipo. Has anyone had issues with losing power? steering still works just no throttle response. I switch the speed control off then on again and it works again. This happens several times per battery. Just wondering if anyone else has had this issue. And if it was something simple or they changed the speedie. Cheers
 

lonee

Well-Known Member
Messages
576
Reaction score
175
Location
Germany
Arrma RC's
  1. BigRock
I don´t know the ESC from the Granite, but it sounds like lipo-cut of.
Which C-rate does you´re Lipo have and whats recommended in the Manual to the Granite?
 

Willie66

Active Member
Messages
4
Reaction score
0
Arrma RC's
  1. Granite
It's 5000mah 30c pack. I have found others here that have had the same issue. It seems to be a bad esc. I have a 17.5 brushless and esc, I'll install that and see how it goes.
Thanks
 

Unusual RC

Premium Member!
Premium Member
Messages
815
Reaction score
316
Location
The Hague, The Netherlands, Europe
Arrma RC's
  1. Fury
  2. Mojave
if your lips is in good condition, it is your Esc.

A 17,5 is a mild sensored system, which will just be fine.
At least you will be able to test your lipo battery.
It will certainly have better performance than the stock brushed motor
 

ArjayGraniteMega2016

Active Member
Messages
28
Reaction score
2
Arrma RC's
  1. Granite
  2. Talion
@Willie66- I had the same issues with my sons granite mega but with the venom 7.4v 5000mah 30C. In not so sure if it's the LiPo, I switched to gensacearespammers 7.4 v 5000mah 50c and the problem went away. Hope it works for your granite mega too.
 
Top